Veilig oversteken bij het zebrapad

Veilig oversteken bij het zebrapad

Beste ouders/verzorgers,

Er zijn al geruime tijd klachten over de oversteek bij het zebrapad. Er wordt hard gereden, het is onoverzichtelijk en fietssers rijden gewoon door. Al enige tijd zijn de school, ouders en de gemeente in overleg over hoe we de oversteek veiliger kunnen maken. De komende tijd zullen er dan ook een aantal acties worden ondernomen.

  1. De "bussluis" aan het einde van de Oude Hilvarenbeekseweg wordt een bussluis met sleuven zodat alleen de bus er door kan. De route is dan niet meer aantrekkelijk voor taxi's die vaak erg hard rijden en ander sluipverkeer. 
  2. De oversteekplaats is vaak onoverzichtelijk omdat auto's op de weg staan geparkeerd. Op 11 en 14 maart zullen handhaving en de kinderen van de leerlingenraad automobilisten die niet goed geparkeerd staan aanspreken. In de weken daarna zullen ook handhavingsacties plaatsvinden waarbij boetes worden uitgeschreven voor foutparkeerders. 
  3. We zijn opzoek naar brigadiers. Ouders, opa's, oma's die op een vaste dag om 8.15, 12.00, 13.00 of 15.15 kunnen  brigadieren en zo de kinderen helpen veilig over te steken. Bij onvoldoende aanmeldingen kunnen er geen brigadiers geplaatst worden. Helpt u de kinderen veilig oversteken? Geef u dan op bij de directie!

Wanneer er meer duidlijkheid is over de bussluis en andere acties zullen wij u hierover informeren. 

Groeten,

Team Don Sarto