Veilig naar school actie

Veilig naar school actie

Beste ouders/verzorgers,

Op school start binnenkort de actie 'Veilig naar School'. Bij deze actie gaan kinderen samen met medewerkers van Stadstoezicht een aantal keer op pad om samen te controleren op fout parkeren. Dat doen ze uiteraard op een publieksvriendelijke manier; ze delen groene en rode kaarten uit voor goed en slecht verkeersgedrag. Deze actie heeft als doel om ouders en bewoners bewust te maken van hun verkeersgedrag. Helaas blijft aandacht voor verkeersveiligheid rond scholen nog steeds hard nodig. Deze actie draagt daar een steentje aan bij.  
 

Naast de publieksvriendelijke actie van de leerlingen wordt er uiteraard ook op diverse momenten door het hele jaar heen gecontroleerd en indien nodig gehandhaafd op verkeersonveilige situaties. Het gaat dan bijvoorbeeld om parkeren op de stoep of parkeren in een stopverbod. U voorkomt een bekeuring door te parkeren op plaatsen waar dat wel is toegestaan. Kom zoveel mogelijk op de fiets of te voet naar school. Minder verkeer rond de school draagt direct bij aan een betere verkeersveiligheid.  
 

Heeft u vragen over de actie, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Handhaving van de gemeente Tilburg via telefoonnummer 14013 

Laten we er samen voor zorgen dat onze kinderen veilig naar school kunnen. 

Groeten,

Team Don Sarto en team handhaving Tilburg