Start schooljaar: herhaling afspraken

Start schooljaar: herhaling afspraken

Beste ouders/verzorgers,

Het nieuwe schooljaar is gestart en dus is het fijn om nog wat weetjes te herhalen. 

Schoolfruit
Vanaf deze week hebben wij schoolfruit. Uw kind hoeft dus op woensdag, donderdag en vrijdag niets mee te nemen voor de kleine pauze en kan op school fruit krijgen! Iedere week hebben we een wisselend aanbod. 

Water drinken
In de kleine pauze drinken wij water. U kunt uw kind een flesje water meegeven of een lege fles, beker of bidon. De kinderen mogen deze in de klas vullen. 

Lunch
Tijdens de lunch verwachten we van u dat u een gezonde lunch meegeeft. Een boterham, rijstwafel en een stukje fruit voldoen prima. We zien helaas steeds meer ongezonde koekjes en snoepjes. Snoep eten wij niet op school dat kunt u prima geven als uw kind om 14 uur naar huis gaat. Een gezond koekje mag, maar 1 is meer dan genoeg. 
Ongezond eten geven wij terug mee naar huis. De kinderen hebben te weinig tijd om alle suikers te verbranden als zij buitenspelen en door een te veel aan suikers wordt het lastig zich te concentreren in de les. Wij hopen op uw begrip en verwachten een goede samenwerking 

Medisch verlof
Medisch verlof vraagt u aan via de app. Als u geen schriftelijk verlof aanvraagt via de app of via een briefje dan zijn wij genoodzaakt ongeoorloofd te registreren. Wij moeten namelijk schriftelijk bewijs hebben dat uw kind met u mee is op momenten dat wij registreren dat uw kind niet op school is vanwege medische redenen.

Overig verlof
Al het overige verlof wordt altijd aangevraagd bij de directie op papier. U kunt hierbij denken aan begrafenis, trouwen of ander verlof. 

Te laat
Wij zijn wettelijk verplicht het te registreren als uw kind te laat is. Bij 25 x te laat komen zijn wij ook wettelijk verplicht dit te melden bij leerplicht. Wij zullen u altijd voor dit termijn meerdere keren aanspreken op het te laat komen. 

Wij hopen er met u weer een mooi schooljaar van te maken!

Groeten,

Nikkie van Groenendaal
Directeur 
Basisschool Don Sarto