Start kinderboekenweek 2020

Start kinderboekenweek 2020

Beste ouders/verzorgers,

Gisteren is de kinderboekenweek begonnen! Het thema is: En toen? 
Leuk om terug de geschiedenis in te gaan! Naar de dinosaurussen, ridders en prinsessen of naar de tijd van de Romeinen. 

Van onze leesconsulent een aantal leuke tips op met uw kind te lezen:

Op school lezen kinderen al boeken, toch is het belangrijk dat kinderen thuis ook lezen. Met 15 minuten per dag  lezen leert uw kind al 1000 woorden per jaar extra!  Dat levert een hoop voordeel op.  Maar lekker in verhalen verdwijnen is vooral ontspannend en fijn.
Om dit als ouder thuis nog eens te stimuleren heb ik een aantal websites op een rijtje gezet.

Tips voor ouders:

Yoleo

Wil je het lezen wat interactiever maken? Alle kinderen met een biebabonnement kunnen zich aanmelden voor Yoleo. Met ‘hybride’ digitale boeken kunnen kinderen gewoon lezen, meelezen met een luisterstem of karaoke lezen met behulp van een gele cursor. Daarnaast kun je punten verdienen met het maken van leeskilometers!
Registreer je op de website van Yoleo; Bij de eerste keer inloggen op je account verschijnt er automatisch een pop-up waarin gevraagd wordt of je lid bent van de Bibliotheek. Klik op ja, dan word je gevraagd om je pasnummer en bijbehorend wachtwoord in te vullen. Vervolgens wordt automatisch gecontroleerd of je lidmaatschap geldig is. Heb je een geldig lidmaatschap dan kom je vanzelf terug bij Yoleo en kun je boeken lenen.