Maandag 22 februari start de school weer!

Maandag 22 februari start de school weer!

Beste ouders/verzorgers,

Maandag start de school weer. Wij hopen dat de kinderen en jullie deze vakantie een beetje tot rust zijn gekomen. 
Voor de zekerheid nog een keer in het kort de afspraken op een rijtje:

  • Heeft uw kind klachten (niezen, hoesten, snottebel, benauwd) die niet passen bij reeds bekende klachten zoals astma dan moet uw kind thuisblijven. (zie ook de beslisboom hieronder)
  • Helaas kunnen ouders nog steeds niet mee naar binnen en vragen wij alle ouders vanaf groep 3 om hun kind bij de poort uit te zwaaien. Heeft u een afspraak op school dan vragen wij u om een mondkapje te dragen. 
  • We hebben nog steeds aangepaste schooltijden. De kinderen kunnen vanaf 8.15 uur binnen. De lessen starten om 8.30 uur. Alle kinderen blijven op school over! Vergeet dus niet om een lunchpakketje mee te geven. De school is om 14.45 uur uit. 
  • Kinderen hoeven geen 1,5 meter afstand te houden van elkaar, maar we hebben wel de pauzes aangepast zodat groepen bij elkaar blijven. Wij vragen u als ouders wel om onderling 1,5 meter afstand te houden en indien u dit wenst een mondkapje te dragen.
  • Waneer er een besmetting in de klas is gaat de hele klas in quarantaine. U beslist zelf of u uw kind na 5 dagen laat testen. Is de test negatief dan kan uw kind weer naar school komen. Laat u uw kind niet testen dan moet uw kind 10 dagen in quarantaine. Wij hopen echter dat iedereen zo alert is dat kinderen met klachten niet naar school komen en dat het niet nodig is om klassen naar huis te sturen. (Als u twijfelt of uw kind naar school kan gebruik dan onderstaande beslisboom)

Wij hopen op een goede start! Wij zullen na ongeveer 2 weken starten met de Cito-toetsen voor groep 3 t/m 7. We gebruiken de toetsen als meetpunt zodat we weten waar we de komende periode extra aandacht aan moeten besteden. 

Tot maandag! 

Nikkie van Groenendaal
Directeur 
Basisschool Don Sarto