Informatie van de GGD

Informatie van de GGD

Mediawijsheid: alles wat je als ouder wilt weten – 22 mei om 19:30 uur
Kinderen zitten uren per dag op hun mobiel, tablet of laptop. Voor contact en plezier, maar ook voor school. Opvoeden met media is niet makkelijk! Ouders zijn zelf niet opgegroeid met mobieltjes en sociale media. Ze worstelen vaak met allerlei vragen. Wat doen die kinderen toch online? En hoe lang is gezond? Hoe maak ik goede afspraken over schermtijd? Hoe zorg ik dat ze niet online gaan pesten? Hoe voorkom je online shaming? En misschien wel de moeilijkste: wanneer geef ik mijn kind een smartphone en onder welke voorwaarden? Laat je tijdens dit webinar door Bureau Jeugd en Media inspireren en informeren.
 
Aanmelden
 
Doelgroep: ouders van basisschoolleerlingen
 
 
Verhoog je weerstand: een webinarreeks – Aflevering 3: Slaap en ontspanning – 12 mei van 11.00-12.00 uur
In de webinarreeks ‘verhoog je eigen weerstand’ nemen we je stap voor stap mee hoe je een hogere weerstand kunt bereiken. Iedere aflevering gaat specifiek in op één onderwerp om je te helpen met kleine veranderingen om een mooi resultaat te bereiken.  Aflevering 1 en 2 zijn inmiddels geweest. Deze maand staat aflevering 3 op de planning. Je kunt je hier nog voor inschrijven.
In dit webinar vertelt slaapexpert Paul van Haaren hoe goed slapen en voldoende ontspanning bijdragen aan een hoge weerstand.
 
π—Ÿπ—²π˜ 𝗼𝗽: Dit webinar is een herhaling en niet live. Wel kun je live vragen stellen aan onze medewerkers via de chat.  
 
Aanmelden
 
Doelgroep: volwassenen (met name volwassenen vanaf de leeftijd van 55 jaar) 
 

Cursussen en bijeenkomsten voor doelgroepen in verschillende gemeenten
In de verschillende gemeenten, binnen onze GGD regio Hart voor Brabant, worden er cursussen en bijeenkomsten georganiseerd voor mensen die in die gemeenten wonen of werken. Op www.ggdhvb.nl/cursussen staat ook het aanbod dat (alleen) voor bepaalde doelgroepen in bepaalde gemeenten wordt georganiseerd.

En wist je dat onze webinars die in het verleden zijn geweest, ook gratis terug te kijken zijn op onze website? Je vindt het overzicht hier.
Vragen, tips of verzoeken? Mail naar webinars@ggdhvb.nl.

Met vriendelijke groet,
Vakgroep Gezondheidsbevordering

GGD Hart voor Brabant