Don Sarto nieuws September 2020

Don Sarto nieuws September 2020

Beste ouders/verzorgers van basisschool Don Sarto,

Vanaf vandaag gaan wij 1x per maand Don Sarto Nieuws met u delen via de app. Zo blijft u toch op de hoogte van alles waar wij mee bezig zijn. 

  • U heeft vast gehoord tijdens de persconferentie dat kinderen met een snotneus weer naar school mogen. Let op, want hierbij geldt alleen een snotneus. Hoest uw kind? En/of heeft uw kind koorts of benauwdheidsklachten? Dan moet uw kind thuisblijven!
  • De Medezeggenschapsraad van Don Sarto heeft een nieuw lid erbij. Wij hebben na jaren afscheid genomen van Danny Pelders. Zij is opgevolgd door Danny Houtepen. Naast Danny zitten ook Clemy van Gils en Emine Cesur in onze MR. Heeft u vragen of opmerkingen dan kunt u ook bij hen terecht. 
  • Het komende schooljaar gaan wij met een werkgroep van leerkrachten de mogelijkheden bekijken van het 'continurooster' en het 'vijf gelijke dagen model'. Bij beide modellen blijven alle kinderen over op school. Wij zullen ook de MR ouders hierbij betrekken en zullen, wanneer wij wat meer concreet hebben ook om uw mening vragen. Het nieuwe rooster zal dan vanaf volgend schooljaar, schooljaar 2021-2022 gelden. 
  • Op Don Sarto hebben wij de afspraak dat kinderen die 750 meter of meer van school wonen op de fiets mogen komen. De laatste tijd komen er steeds meer ouders en kinderen op de fiets. Ook kinderen die minder dan 750 meter van de school wonen. De fietsen kunnen bijna niet meer geplaatst worden. (zie afbeelding) Wij vragen u dan ook om u aan de afspraken te houden. Kinderen die een fietspas hebben mogen deze volgende week omruilen tegen een nieuwe fietspas. Kinderen zonder fietspas die 750 meter of meer van de school wonen kunnen een fietspas aanvragen. Wij vragen u om zich aan de op school geldende afspraken te houden. Wij zullen na de herfstvakantie ook regelmatig fietspascontrole houden. 
  • In week 40, de week van 28 september t/m 2 oktober, vinden voor alle groepen kennismakingsgesprekken plaats. Wij hopen u allen via Teams te zien en spreken.
  • Op 30 september start de kinderboekenweek! Het thema is: 'En toen?' Wij gaan de komende weken gezellig de geschiedenis in met jullie kinderen. Voor meer informatie over de Kinderboekenweek kijkt u op: https://kinderboekenweek.nl/ 
  • Op 5 oktober 'de dag van de leraar' hebben wij een studiedag. De kinderen zijn dan vrij! 

Indien u vragen heeft voor de leerkracht, IB of directie kunt u ons altijd bellen of mailen. De mailadressen van de leerkrachten staan bij de foto's van de leerkrachten onder het kopje TEAM op de app. 

Met vriendelijke groet, mede namens het team van Basisschool Don Sarto,

Nikkie van Groenendaal