Don Sarto Nieuws November 2021

Don Sarto Nieuws November 2021

Beste ouders/verzorgers,

Schoolmelk
Vanaf vorige week hebben wij schoomelk voor de lunchpauze. Wij delen dit op dinsdag en donderdag uit, dus u kunt uw kind dan een lege beker meegeven dan kunnen wij het schenken. 

Schoolfruit
Vanaf volgende week hebben we weer schoolfruit! U kind kan dan 3 dagen in de week (woensdag, donderdag, vrijdag) gebruik maken van fruit en hoeft dan geen eten mee te nemen voor de kleine pauze. 

Kinderradenochtend
Aankomende dinsdag is de kinderradenochtend. Van alle scholen van Xpect Primair mogen twee afgevaardigen naar basisschool het Wandelbos om daar een presentatie te geven over 'Leren met Lef!' De kinderen van de leerlingenraad hebben over dit thema ook een kunstwerk gemaakt. 

Dikke Mik 
Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Een kind heeft het ontbijt nodig om zich op school goed te kunnen concentreren. Dikke Mik is niet voor iedereen. Alle deelnemers zijn persoonlijk benaderd. We hebben een aantal ouders bereid gevonden die ons gaan helpen. 

Corona afspraken
Wij verzoeken u nogmaals dringend om de school enkel te betreden met een mondkapje en een afspraak. Wij willen het liefst daar waar kan voor uw kind en onze collega's besmettingen voorkomen. Wanneer uw kind klachten heeft passend bij corona vragen wij u om uw kind te testen. 

Hij komt, hij komt!
Aankomend weekend komt Sinterklaas weer in het land. Wij vieren dit op vrijdag 3 december. Helaas kunnen wij u wederom niet uitnodigen om hem mee binnen te halen, omdat wij dan de afstand niet kunnen garanderen. 

Praktijklessen
Afgelopen weken hebben er in verschillende klassen praktijklessen plaatsgevonden. Zo is de ambulance geweest om alles over de ambulance te leren en ook de brandweer is geweest. De brandweer was hier samen met Veilig Verkeer Nederland om de kinderen van de bovenbouw te leren over de dode hoek.
Groep 6 en 7 krijgen ook dit jaar weer schaatsles op de ijsbaan.