Don Sarto nieuws maart 2021

Don Sarto nieuws maart 2021

Beste ouders/verzorgers,

Don Sarto nieuws van deze maand!

Pasen
Op donderdag 1 april staat de paasviering op de kalender. Normaliter vragen we u om dan iets voor te bereiden en mee te geven, maar vanwege de corona richtlijnen kunnen we dat helaas niet doen. Wij zorgen dus zelf voor een leuke paaslunch en paasviering! Het is dus niet nodig om op donderdag 1 april een lunch mee te geven. 

Rapporten
Op vrijdag 2 april (Goede Vrijdag) krijgen alle kinderen van groep 3 t/m 8 het rapport mee naar huis. U ontvangt middels een brief een uitnodiging voor het rapportgesprek. De gesprekken vinden online of telefonisch plaats. 

2e paasdag vrij
Let op maandag 5 april is 2e paasdag en dan zijn alle kinderen vrij! 

Schoolfotograaf
Op maandag 19 april staat de schoolfotograaf gepland. De schoolfotograaf gaat vooralsnog gewoon door. Ze nemen een aantal voorzorgsmaatregelen zodat er altijd 1,5 meter afstand kan worden gehouden en er geen nauwe contacten ontstaan met de fotograaf. 

Corona
De eerste kinderen zijn besmet geweest en de eerste klassen hebben in quarantaine gezeten. Wij waren erg blij dat er toch een groot aantal kinderen zijn getest. Het was goed zichtbaar, dankzij de andere kinderen die zich hebben laten testen, of er een verspreiding was. Gelukkig viel de verspreiding mee. Als uw kind getest is en u heeft de testuitslag dan vinden wij het fijn dat u ons hiervan op de hoogte brengt. U kunt bij een positieve besmetting juffrouw Nikkie altijd bereiken via de mail ook in het weekend of 's avonds! U kunt dan mailen naar nikkie.vangroenendaal@xpectprimair.nl 

Nog even de afspraken op een rij:

  • Bij klachten (verkoudheid, hoesten, niezen, buikpijn, hoofdpijn) kinderen thuis houden! Bij kinderen zijn naast verkoudheid veel voorkomende klachten bij corona buikpijn en hoofdpijn. 
  • Klas in quarantaine wil zeggen dat er digitaal onderwijs wordt gegeven indien mogelijk en haalbaar.
  • Kinderen en leerkrachten kunnen zich 5 dagen na het laatste contactmoment laten testen.  
  • Bij een negatieve test uitslag mag uw kind weer naar school komen en verzorgen wij fysiek onderwijs.
  • Indien u liever niet heeft dat uw kind wordt getest gaat uw kind 10 dagen in quarantaine. In quarantaine gaan wil helaas ook zeggen dat uw kind niet naar sport kan of  buiten kan spelen.

Koningsspelen
De Koningsspelen staan gepland op 23 april. Wij zijn achter de schermen hard bezig om dit in aangepaste vorm toch door te kunnen laten gaan. 

Koningsdag
Op 27 april is het Koningsdag dan zijn alle kinderen vrij! Op woensdag 28 april wordt uw kind weer gewoon op school verwacht. 

Met vriendelijke groet,

Nikkie van Groenendaal
Directeur 
Basisschool Don Sarto