Don Sarto nieuws juli 2021

Don Sarto nieuws juli 2021

Beste ouders/verzorgers,

Het einde van het schooljaar is in zicht. Dankzij corona en de bijbehorende maatregelen wederom een bijzonder jaar voor u, de kinderen en onze collega's. Gelukkig hebben we wel kunnen genieten van een mooie musical van groep 8 en zijn zij op kamp geweest. We hebben een heerlijk schoolreisje naar de Efteling gehad en samen kunnen werken aan de Don Sarto Cultuurmaand. Zodra de film af is zetten wij deze natuurlijk op onze website/app. 
Voor de laatste keer dit schooljaar Don Sarto Nieuws!

Groep 8 bedankt!
Wij willen alle kinderen en ouders van groep 8 bedanken voor al het vertrouwen dat zij de afgelopen jaren in ons hebben gehad! Wij wensen alle kinderen heel veel succes op het VO. 

Rekenen
We hebben op 2 juli de keuze gemaakt voor een nieuwe rekenmethode. Voor de kleuters en groep 3 is dit SemSom en voor groep 4 t/m 8 is dit Wereld in Getallen 5 geworden. 

Eerste schooldag
De eerste schooldag is op maandag 6 september! Wij hopen natuurlijk allemaal dat het een normaal schooljaar zal worden, maar houdt u de berichten rondom de coronamaatregelen goed in de gaten. Wij willen ten alle tijden voorkomen dat we starten met klassen in quarantaine. Hou dus ook rekening met het terugkomen van vakantie uit oranje of rood gebied en de maatregelen die hiervoor gelden begin september. 

Schooltijden
Voor de zekerheid zetten we het er nog maar een keertje op! Volgend schooljaar hebben wij nieuwe schooltijden! We gaan dan iedere dag naar school van 8.30 uur tot 14.00 uur. Alle kinderen eten dus elke dag op school.

Pauze tijden schooljaar 2021-2022
Kleine pauze
10.00-10.15 uur groep 3-4-5
10.15-10.30 uur groep 6-7-8
 
Lunchpauze
11.45-12.15 groep 1-2a-3-5-7
12.15-12.45 groep 1-2b-4-6-8

Eten & drinken
Wij zijn een gezonde school en wij eten en drinken daarom zo gezond mogelijk. Veel suikers in een pauze leidt tot te veel fysieke energie die kinderen niet direct kwijt kunnen, waardoor ze onrustig in de klas zitten. Kinderen die onrustig in de klas zitten letten minder goed op en kunnen dus lesstof missen.
Wij drinken in de kleine pauze water en eten dan brood, naturel rijstwafels, groente of fruit.
Tijdens de lunch vragen we u een gezonde lunch mee te geven. De kinderen mogen dan best één gezond koekje o.i.d., maar hou er rekening mee dat er weinig tijd is daarna om deze suikers te verbranden.  

Dan rest mij niets anders dan iedereen alvast een fijne vakantie te wensen! Wij zien u en de kinderen natuurlijk allen graag nog vandaag, morgen en overmorgen. Mocht u in de vakantie wegens gewichte omstandigheden contact moeten leggen met school dan kunt u juffrouw Nikkie mailen: nikkie.vangroenendaal@xpectprimair.nl

Met vriendelijke groet, mede namens het team van basisschool Don Sarto,

Nikkie van Groenendaal
Directeur 
Basisschool Don Sarto